Over de voorstelling

 

De opera Hildegard stapt in de magische wereld van de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard von Bingen: een vrijdenker die haar eigen taal ontwierp, vrijuit over vrouwelijke seksualiteit schreef en haar nonnen - zeer ongebruikelijk in de twaalfde eeuw - liet toneelspelen en instrumenten bespelen. Net zo sterk als onzeker streed Hildegard succesvol voor een eigen plek waar ze tot grote artistieke hoogten kon reiken en een bloeiende gemeenschap om zich heen kon verzamelen. En dat alles dankzij een flinke portie eigengereidheid… of juist desondanks?

Interview
Wynanda Zeevaarder

Interview
Marc Pantus

Regisseur Annechien Koerselman laat de stemmen van het alom geprezen vocaal kwintet Wishful Singing schitteren in een fantasievolle regie samen met de veelzijdige sopraan Wynanda Zeevaarder als Hildegard en de barse bassen van Marc Pantus als haar tegenspeler abt Kuno van Disibodenberg. Dit alles begeleid op altviool, klarinet, contrabas én pijporgel (!)

interview
steven kamperman

interview
annechien koerselman

Schrijver Kirsten Roosendaal trok zich een week lang terug in de bergen met haar wandelschoenen en een bescheiden voorraad bier. Ze ging op grote hoogte en in de stilte en rust van de natuur op zoek naar de inpiratie voor haar bezielde libretto voor deze unieke opera.

interview
kirsten roosendaal

interview
wishful singing